Ο Βασιλιάς – The King

The King

Και ναι, η πρώτη Ελληνική ταινία στο blog είναι γεγονός! Γι’ αυτό το λόγο φρόντισα να είναι μία πολύ καλή ταινία που αμφιβάλω αν την γνωρίζει αρκετός κόσμος. Έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και βραβεία.

Η ταινία Βασιλιάς είναι μία δραματική ταινία που εκτός του ότι θα σε κάνει να λυπηθείς, ίσως και να ντραπείς για το ίδιο σου το είδος, θα σε βάλει σίγουρα σε σκέψεις. Διηγείται πραγματικά γεγονότα και αυτό είναι που σε συγκλονίζει. Ένα μεγάλο μπράβο στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Nikos Grammatikos.

Ο Βαγγέλης (Vangelis Mourikis), ετών 35, αποφυλακίζεται μετά από 5 χρόνια στην στενή και αποφασίζει να κόψει κάθε επαφή με τον υπόκοσμο. Τα ναρκωτικά είναι παρελθόν και αναζητεί μία νέα αρχή. Φεύγει λοιπόν από την Αθήνα και κατευθύνεται στο Νέο Παραδείσι, ένα χωριό της Πελοποννήσου. Εκεί υπάρχει ένα ετοιμόρροπο σπίτι, το πατρικό του, το οποίο και είχε επισκεφθεί πολλά χρόνια πριν μαζί με τον πατέρα του όταν ήταν μικρός.

Τα χέρια του Βαγγέλη πιάνουν και έχοντας και την εμπειρία – πείρα του μαραγκού θα σουλουπώσει το σπίτι και όλα φαίνονται πως μπαίνουν σε μία σειρά. Θα φτιάξει το μποστάνι του, θα δουλέψει όπου μπορεί για να βγάλει τα απαραίτητα για να ζήσει αξιοπρεπώς και θα προσπαθήσει να ενταχθεί στην κοινωνία του χωριού.

Δυστυχώς μία μικρή κοινωνία δεν βλέπει με καλό μάτι κάθε νέα αλλαγή. Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανήσυχοι με την έλευση ενός ξένου στο τόπο τους, ο οποίος δεν μιλάει πολύ άρα και δεν δίνει πληροφορίες για το ποιόν του. Το κουτσομπολιό, η κακία και η μικροψυχία είναι πια εμφανή. Τα εμπόδια στο νέο ξεκίνημα του Βαγγέλη θα είναι πολλά. Κρίμα, γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που το μόνο που θέλει είναι να αλλάξει σελίδα στην ζωή του.

Ο μόνος του φίλος, ο αστυνομικός της περιοχής Πέτρος (Minas Hatzisavvas) και η φίλη του Μαρία (Marilita Lambropoulou) που θα είναι άλλος ένας λόγος για να μισήσουν ακόμα περισσότερο τον Βαγγέλη. Παίζουν και άλλοι πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Yannis Zouganelis, Babis Giotopoulos, Periklis Lianos, κτλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ξάδερφο Κώστα που ξετρυπώνει τις καλύτερες Ελληνικές κυρίως ταινίες.

Να την δω; Ίσως αυτή η ταινία να έπρεπε να ήταν η πρώτη ταινία που θα γραφόταν σε ένα Ελληνικό blog για ταινίες και σειρές. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Θα ακολουθήσουν και άλλες. Δείτε την!!

Πληροφορίες: 2002 – 2h 10min. Ως δραματική έχει χαρακτηριστεί η ταινία O Βασιλιάς. Βαθμολογία στο IMDb 8.1/10 με 1.539 ψήφους.

One thought on “Ο Βασιλιάς – The King

  1. Pingback: Το μικρό ψάρι | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a comment