Altered Carbon

Altered Carbon

Άλλη μία παραγωγή του Netflix για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σου θυμίσουν σκηνές βγαλμένες από το Blade Runner. Η σειρά είναι για αυτούς που οραματίζονται το μέλλον και είναι φαν της τεχνολογίας. Βρισκόμαστε στο μέλλον και θα το καταλάβετε από το πρώτο λεπτό του πρώτου επεισοδίου. Τι να σου πω που δεν έχεις φανταστεί ήδη, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ή τις κατοικίες που αιωρούνται πάνω από τα σύννεφα; Αυτό που σίγουρα δεν σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό και θα δεις σε αυτή την σειρά είναι ότι μπορείς να ζήσεις αιώνια χωρίς απαραίτητα να βρίσκεσαι στο δικό σου σώμα!

Τι είναι αυτό που σε ορίζει σαν άνθρωπο; Οι αναμνήσεις σου, οι πράξεις σου και γενικά όλες οι σημαντικές πληροφορίες που αποθηκεύεις σε ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος σου, τον εγκέφαλο. Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να κάνεις αποθήκευση αυτών των πληροφοριών και σε περίπτωση ατυχήματος να προβείς σε χρήση αυτών; Ότι έχεις ζήσει μέχρι τώρα μπορεί απλά να μεταφερθεί σε ένα άλλο σώμα. Εσωτερικά θα είσαι εσύ, εξωτερικά μπορεί να είσαι σαν την μαμά του γείτονα. Εξαρτάται βέβαια και από τα βαλάντια που διαθέτεις.

Τώρα που μπήκες στο ψητό πάμε και στο ζουμί. Η σειρά θα επικεντρωθεί στο θάνατο ενός οικονομικά ευκατάστατου τύπου όπου αφού επανήλθε αναζητά τον δολοφόνο του. Δεν θυμάται τίποτα από τα τελευταία λεπτά της ζωής του και βάσει των στοιχείων που διαθέτει η αστυνομία προκύπτει ότι αυτοκτόνησε. Φυσικά αυτό δεν είναι δυνατόν για έναν άνθρωπο του δικού του κύρους με αποτέλεσμα να αναζητήσει περαιτέρω βοήθεια.

Ο  Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman, και που δεν έχει παίξει αυτός, ήταν o Holder στο The Killing και ο Conway στο House of Cards) θα βγει από τον πάγο που ήταν φυλακισμένος χρόνια (θυμηθήκατε το Demolition Man ε;) και θα του ανατεθεί η αποστολή να βρει τον δολοφόνο του εύπορου αφεντικού. Ο Kovacs είναι ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος στρατιώτης, πρώην μισθοφόρος και γνωρίζει πως να τα βγάζει πέρα σε δύσκολες καταστάσεις. Το σώμα που βρίσκεται φυσικά δεν είναι δικό του αλλά στην πορεία θα μάθει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό.

Να την δω; Μπορεί στην αρχή να σας φανεί λίγο χαώδες και να κουραστείτε αλλά η συνέχεια θα σας αποζημιώσει, σίγουρα όμως οχι όλους. Κάντε λίγο υπομονή, άλλωστε το είπα και στην αρχή, είναι για τους φαν του είδους.

Πληροφορίες: 2 κύκλοι (2018-2020) με 18 επεισόδια διάρκειας περίπου 60 λεπτών το καθένα. Δράμα, θρίλερ και επιστημονική φαντασία είναι τα χαρακτηριστικά της σειράς Altered Carbon. Βαθμολογία στο IMDb 8.1/10 με 132k+ ψήφους.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα αλλά πιθανολογώ πως θα έχει και συνέχεια.

Leave a comment