Tesis sobre un homicidio – Thesis on a Homicide

Thesis sobre un homicidio

Ναι καλά κατάλαβες. Άλλη μία Ισπανική ταινία ήρθε να προστεθεί στο Blog. Αν έχεις δει μία παρόμοια ταινία από τους φίλους μας τους Ισπανούς τότε ξέρεις ότι δύσκολα θα απογοητευτείς. Απλά στην συγκεκριμένη ταινία πιστεύω πως δεν είναι ο προορισμός που έχει σημασία αλλά το ταξίδι.

Ο Roberto Bermúdez (Ricardo Darín, τον έχουμε δει σε πολλές σειρές και ταινίες όπως στο Nine Queens και στο The Secret in Their Eyes) είναι ένας ειδικός στο ποινικό δίκαιο. Πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο αποτυπώνοντας σε αυτό τις γνώσεις και την εμπειρία του. Δουλεύει τώρα πια ως καθηγητής και έχει αναλάβει μία τάξη με 15 φοιτητές. Σκοπός του να τους διδάξει όσα γνωρίζει περί εγκληματολογίας και να τους κάνει καλύτερους δικηγόρους. Ανάμεσα στους φοιτητές του και ο Gonzalo, (Alberto Ammann, θα τον θυμάστε από το Narcos) γιός ενός παλιού του φίλου που έχει χρόνια να δει.

Ένα πτώμα θα είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει την ουσιαστική έναρξη της ταινίας. Ο καθηγητής θα αναμιχθεί στην υπόθεση και θα προσπαθήσει με μία πρώτη ματιά να κατανοήσει τα στοιχεία και να κάνει τις πρώτες του εκτιμήσεις. Μετά από έρευνα θα πειστεί πως ένας από τους φοιτητές του είναι και ο δολοφόνος. Θα προσπαθήσει να συλλέξει στοιχεία και να κινηθεί εναντίον του φοιτητή του, πράγμα όμως που θα τον κάνει εμμονικό. Θα καταφέρει άραγε να κλείσει στην φυλακή τον δολοφόνο;

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, όπως φυσικά μας έχουν συνηθίσει οι αντίστοιχες Ισπανικές ταινίες, με έξυπνο σενάριο και έντονο το στοιχείο της αγωνίας και του μυστηρίου.

Να την δω; Όπως έγραψα και πιο πάνω απόλαυσε το ταξίδι. Μην περιμένεις τίποτα στο πιάτο. Κάνε και εσύ την έρευνα σου και κρίνε.

Πληροφορίες: 2013 – 1h 46min. Έγκλημα, μυστήριο και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά του Thesis on a Homicide. Βαθμολογία στο IMDb 6.3/10 με 6.251 ψήφους.

Leave a comment