Mindhunter

Mindhunter

Είχε γίνει ένας μικρός ντόρος όταν βγήκε η συγκεκριμένη σειρά αλλά σίγουρα πολλοί είχαν λανθασμένη εντύπωση γι’ αυτό που περίμεναν να δουν και τελικά γι’ αυτό που είδαν. Σίγουρα όμως χωρίς να απογοητευτούν.

Να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι μία σειρά όπου διαπράττονται εγκλήματα και ψάχνουμε να βρούμε τον δολοφόνο. Τα εγκλήματα έχουν ήδη γίνει και οι ένοχοι βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν δύο πράκτορες του FBI. Ο νέος της παρέας είναι ο Holden Ford (Jonathan Groff ) και συνεργάτης του ο έμπειρος Bill Tench (Holt McCallany). Και οι δύο μελετητές της εγκληματολογίας με τον Bill να επιμορφώνει τους πράκτορες του FBI. Ο Holden επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και να πάει την επιστήμη ένα βήμα πιο πέρα. Σκοπός του να ψυχολογήσει τους δολοφόνους και να μάθει τι ήταν αυτό που τους οδήγησε να διαπράξουν φόνο.

Πρώτη φορά διατυπώνεται η ορολογία ‘κατά συρροή δολοφόνοι’ όπου και είναι πια η δουλειά των πρωταγωνιστών. Θα πείσουν το FBI, που είχε αντίθετη άποψη αρχικά, πως πρέπει να συσταθεί τμήμα που θα μελετά του δολοφόνους ώστε μελλοντικά, αν φυσικά τα καταφέρουν, να μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να κάνει φόνο. Αυτό θα το επιτύχουν κάνοντας συνεντεύξεις – συζητήσεις με τους φυλακισμένους δολοφόνους που όπως θα αποδειχθεί δεν είναι καθόλου εύκολο.

Στην ομάδα θα προστεθεί και η ψυχολόγος Wendy Carr (Anna Torv) όπου με τις γνώσεις της θα βοηθήσει στην ανάλυση – αποκρυπτογράφηση των συνεντεύξεων. Οι συνεντεύξεις που θα δείτε βασίζονται σε πραγματικές συνομιλίες!

Να την δω; Γνωρίζοντας πως αυτά που ακούς στις συνομιλίες με τους δολοφόνους είναι αληθινά παίρνει από εμένα άλλο ένα βαθμό. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Πληροφορίες: 2 κύκλοι (2017 – 2019) με 19 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 60 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά της σειράς Mindhunter. Βαθμολογία στο  Mindhunter (2017) on IMDb 8.6/10 με 189k+ ψήφους.

Η σειρά συνεχίζεται.

Leave a comment