Το μικρό ψάρι

Το μικρό ψάρι

Μία σχετικά πρόσφατη Ελληνική ταινία του Κύπριου Γιάννη Οικονομίδη. Αν έχετε δει ταινίες του τότε είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε το είδος της ταινίας που θα παρακολουθήσετε.

Ο Στράτος (Βαγγέλης Μουρίκης, πιο παλιά τον είχαμε δει και στην εκπληκτική ταινία Ο Βασιλιάς) είναι ένας άνθρωπος της νύχτας. Αποφυλακίστηκε πρόσφατα και δουλεύει σε ένα αρτοποιείο. Η κύρια δουλειά του όμως δεν είναι αυτή. Εκτελεί συμβόλαια θανάτου με σκοπό να μαζέψει χρήματα για να βοηθήσει στην επιχείρηση απόδρασης του Λεωνίδα.

Ο Λεωνίδας είναι ο άνθρωπος που τον προστάτεψε μέσα στην φυλακή και νιώθει υποχρέωση να τον βοηθήσει. Ο Στράτος μαζεύει χρήματα και τα δίνει στον αδερφό του Λεωνίδα. Αυτός με την σειρά του θα οργανώσει το σχέδιο απόδρασης.

Παράλληλα ο Στράτος προσέχει και μία οικογένεια που μένει απέναντι από το σπίτι του και είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που έχει για να πει μια κουβέντα. Προφανώς όμως δεν γνωρίζουν τι κάνει αλλά ούτε και τι σκοπό έχει.

O ξάδερφος Μάρα “χτύπησε” πάλι !! Έπεται και συνέχεια!

Να την δω; Αν είσαι από τους τύπους που βαριούνται γρήγορα, που θέλουν γρήγορη πλοκή, που δεν αντέχουν τα απανωτά βρισίδια και κουράζονται με τους επαναλαμβανόμενους διαλόγους τότε μακριά. Παρόλα αυτά όμως η ταινία είναι πολύ καλή!! Δείχνει το σάπιο μέρος της κοινωνίας αλλά και την λύτρωση που επιθυμούμε.

Πληροφορίες: 20014 – 2h 17min. Έγκλημα και δράμα τα χαρακτηριστικά της ταινίας Το μικρό ψάρι. Βαθμολογία στο  Το μικρό ψάρι (2014) on IMDb 7/10 με 1.548 ψήφους.

2 thoughts on “Το μικρό ψάρι

  1. Pingback: Όλα για όλα – Go For Broke | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Όλα για όλα – Go For Broke koi | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a comment