Tenet

Tenet
Το Tenet είναι η νέα ταινία του Christopher Nolan που λόγω και του βαρύ ονόματος που έχει περιμένεις το αναπάντεχο, την ανατροπή, το έπος, αλλά …

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή. Οι διακοπές τελείωσαν, τουλάχιστον για μένα, εδώ και κάποιες μέρες, και ο Αύγουστος έμεινε χωρίς άρθρο. Διακοπές σημαίνει ξεγνοιασιά από τα πάντα !! Καλά, δεν κατάφερα να απέχω απ’ όλα, αλλά ταινίες/σειρές γιοκ.

Επιστρέφω τέλη Αυγούστου Αθήνα για δουλειά αλλά δεν αφήνω ακόμη τα μπάνια και τις εξόδους, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα 😝. Έτσι, όπως και κάθε καλοκαίρι άλλωστε, επιλέγω να περάσω ένα βράδυ σε ένα θερινό σινεμά. Τι θα δούμε παιδιά; Το Tenet !!!

Έχω ακούσει διάφορα και επίσης έχω διαβάσει την υπόθεση οπότε είμαι κάπως υποψιασμένος για το τι θα δω. Ξεκινά η ταινία και τα πρώτα 30 λεπτά ψάχνω να βρω ένα νόημα, αναμένω το μπαμ, την ανατροπή, την δράση. Ο χρόνος κυλάει, αρχίζω και καταλαβαίνω και μετά ΜΠΑΜ, WTF? Αρχίζω χάνω την μπάλα, την ξαναβρίσκω, την ξαναχάνω, την ξαναβρίσκω σουτ και … άουτ. Γνωστός παιχτούρης ο δικός σου για όσους με ξέρουν!! Με λίγα λόγια ακόμα προσπαθώ να συλλάβω αυτό που είδα.

Τι; Την υπόθεση δεν είπα, α ναι, άκου. O John David Washington είναι ο αποκαλούμενος Πρωταγωνιστής και συνεργάζεται μαζί με τον πράκτορα Neil (Robert Pattinson, ναι ναι ο γνωστός που θα είναι και ο νέος Batman) για να εμποδίσουν τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο. Γνωρίζοντας μόνο την λέξη Tenet και προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα σε παρελθόν και μέλλον θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δράση με το τσουβάλι, εφέ και ήχος όπως μας έχει συνηθίσει ο Nolan αλλά εγώ προσωπικά ήθελα να πατάω pause να καταλαβαίνω τι βλέπω και να συνεχίζω. Ειδικά σε μια σκηνή προς το τέλος, όσοι την έχετε δει με νιώθετε, και pause να πάταγα δεν θα καταλάβαινα!!

Να την δω; Οι φαν του Nolan την έχουν δει σίγουρα, οι υπόλοιποι που δεν είστε φαν και δεν έχετε δει ούτε τις υπόλοιπες δικές του ταινίες μην μπείτε στον κόπο. Για όλους τους άλλους, αν σας αρέσει η δράση, το μπαμ μπουμ, τα εφέ και βγάζετε άκρη με παρελθόν παρόν μέλλον, go for it.

Πληροφορίες: 2020 – 2h 30min. Δράση και επιστημονική φαντασία είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας Tenet. Βαθμολογία 7.9/10 με 82k+ ψήφους.

 Tenet
(2020) on IMDb

One thought on “Tenet

  1. Pingback: Beckett – Blog για σειρές και ταινίες

Leave a comment