Squid Game

Δεν ξέρω τι ακούσατε για αυτή την σειρά ή τι εντύπωση σας έκανε, για όσους την είδανε ήδη, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι η Κορέα μετά και το εκπληκτικό Parasite μας δείχνει πως μπορεί να πρωτοτυπήσει, έστω και ως παραλλαγή από γνωστές παλιές παρόμοιες επιτυχίες, και να καθηλώσει τον τηλεθεατή για ώρες μπροστά στην οθόνη του.

Το Squid Game είναι η τρίτη Κορεάτικη σειρά για την οποία γράφω στο blog και πιστεύω πως δεν θα είναι και η τελευταία.

Ο πρωταγωνιστής μας ακούει στο όνομα Lee Jung-jae (Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, φαντάζομαι ούτε και εσείς, αλλά φαίνεται πως έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες) και υποδύεται τον Seong Gi-hun, ο οποίος είναι τζογαδόρος μεν, τίμιος δε. Είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη που συχνά την απογοητεύει όσο και αν προσπαθεί για το αντίθετο. Μένει με την ηλικιωμένη πια μητέρα του η οποία τον ταΐζει κυριολεκτικά αφού αυτή αναγκάζεται να δουλέψει για να μπορούν να επιβιώσουν.

Αυτός όπως και πολλοί όμοιοι του στοχοποιούνται από μια οργάνωση η οποία έχει σκοπό να τους προσφέρει χρήματα τα οποία θα τους αλλάξουν την ζωή, με το αζημίωτο φυσικά. Για να κερδίσουν το έπαθλο, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από 33.000.000 €, ψιλοπράγματα δηλαδή, θα χρειαστεί να συμμετέχουν σε μια σειρά παιχνιδιών. Ο νικητής τα παίρνει όλα!

Οι διοργανωτές αλλά και η τοποθεσία που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια είναι άγνωστα για τους παίχτες. Επίσης, οι συμμετέχοντες δεν γνωρίζουν πως όποιος χάνει, πολύ απλά, εκτελείται. Το μόνο που ζητάνε οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι οι παίχτες να συμμορφώνονται με τους κανόνες του παιχνιδιού. Αν τους τηρήσεις στο έπακρο είσαι και νικητής. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Να τονίσω πως η σειρά δεν είναι για μικρά παιδιά, θα μου πεις, γιατί μόνο αυτή είναι; προφανώς και όχι απλά έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την συγκεκριμένη σειρά που απλά ήθελα να το αναφέρω.

Να την δω; Άκουσα πολλές απόψεις με το βάρος των απαντήσεων όμως να πέφτει στο Ναι! Προσωπικά μου άρεσε αρκετά και αναμένω και την συνέχεια, αν και όποτε έρθει!

Πληροφορίες: 1 κύκλος (2021) με 9 επεισόδια σύνολο διάρκειας περίπου 60 λεπτών το καθένα. Δράση, δράμα και μυστήριο χαρακτηρίζουν την σειρά Squid Game. Βαθμολογία 8.0/10 με 416k+ ψήφους.

 Squid Game
(2021) on IMDb

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα πιστεύω πως θα συνεχιστεί! Εν αναμονή!

One thought on “Squid Game

  1. Pingback: Alice in Borderland – Blog για σειρές και ταινίες

Leave a comment