The Chestnut Man

Ήταν και ίσως είναι ακόμα μέσα στις πρώτες δέκα σειρές του Netflix με τις περισσότερες θεάσεις αυτή την εποχή. Καιρό είχα να δω μια σειρά μυστηρίου και ο καστανάνθρωπος ήταν ότι έπρεπε.

Βρισκόμαστε σε ένα προάστιο της Κοπεγχάγης όπου ένας ψυχοπαθής “σπέρνει” τον τρόμο. Θύματα του είναι γυναίκες, μητέρες, οι οποίες κατά την δική του άποψη, παραμελούν τα παιδιά τους. Έτσι αποφασίζει να γίνει τιμωρός και αφού στοχοποιήσει τα θύματα του αφαιρεί την ζωή τους με βάναυσο τρόπο. Το πρώτο θύμα βρίσκεται σε μία παιδική χαρά όπου έχει ακρωτηριαστεί το ένα της χέρι. Η υπογραφή του δολοφόνου είναι ένας καστανάνθρωπος.

Δύο ντετέκτιβ θα αναλάβουν την υπόθεση, o Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) και η Naia Thulin (Danica Curcic). Ο Mark δείχνει να μην ενδιαφέρεται και πολύ για την υπόθεση μιας και το μυαλό του είναι στην μετάθεση που έχει ζητήσει και περιμένει εδώ και καιρό ενώ η Naia είναι σκληρό καρύδι που πασχίζει να ισορροπήσει δουλειά και σπίτι με το βάρος όμως να πέφτει στην δουλειά.

Η ανάλυση του καστανάνθρωπου από το εγκληματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας έδειξε πως τα κάστανα είχαν ένα αποτύπωμα το οποίο ανήκει σε ένα κορίτσι που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί ένα χρόνο πριν. Το κορίτσι αυτό ήταν κόρη της υπουργού Rosa Hartung (Iben Dorner). Η υπόθεση μόλις απέκτησε ενδιαφέρον με τον Mark να βάζει τα δυνατά του για να πιάσει τον δολοφόνο.

Τα θύματα αυξάνονται και ο χρόνος τους πιέζει, άραγε θα προλάβουν να ανακαλύψουν τον δολοφόνο πριν ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο του;

Να την δω; Ωραία σειρά, αργή σε κάποια σημεία αλλά χωρίς να κουράζει ιδιαίτερα. Δώστε βάση από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Αν σας άρεσε μπορείτε να διαβάσετε και το βιβλίο “Ο Καστανάνθρωπος” του Sveistrup Soren.

Πληροφορίες: 1 κύκλος (2021) με 6 επεισόδια σύνολο διάρκειας περίπου 50 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και μυστήριο χαρακτηρίζουν την σειρά The Chestnut Man. Βαθμολογία 7.8/10 με 19k+ ψήφους.

 The Chestnut Man
(2021) on IMDb

Αναμένουμε και δεύτερο κύκλο!

Leave a comment